Allerzielen in Harkstede en Scharmer

Sinds de twaalfde eeuw worden op veel plaatsen in de wereld op de dag van Allerzielen, overledenen herdacht. Ook in Harkstede en Scharmer zal deze herdenking plaatsvinden. Allerzielen wordt georganiseerd door de Vereniging van Dorpsbelangen Harkstede, de Begrafenis- en Crematievereniging Scharmer- Harkstede, de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt Harkstede-Meerstad en de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede.

Iedereen uit onze dorpen die stil wil staan bij de dood en het verlies van een dierbare is welkom op dinsdag 1 november van 19.00 tot 20.30 uur bij de monumentale kerk, Hoofdweg 63 in Harkstede.

Vanaf de weg wordt een lichtroute aangelegd op de begraafplaats. De lichtroute wordt gevormd met vuurkorven, lichtslangen en een reeks glazen potjes met daarin waxinelichtjes. Bij de ingang kunnen bezoekers een glazen potje met een waxinelichtje krijgen. Dit kan worden geplaatst op het graf van een dierbare. Als herinnering kan het ook worden meegenomen naar huis. De potjes zijn geverfd en versierd door leerlingen van de basisschool “De Ster”. Bezoekers kunnen een naam en/of een tekst op een kaartje schrijven en ophangen. Voor kinderen is het mooi bloembollen te poten in een bak die klaar zal staan. De bloembollen liggen
ook klaar bij de ingang.

In de monumentale kerk kan men even zitten en luisteren naar een klarinet ensemble onder leiding van Ailien de Beer. Er is gelegenheid een kopje koffie, thee of warme chocolademelk te drinken. Op de begraafplaats in Scharmer zullen vanaf 18.00 uur lichtjes branden.