Bezoek burgemeester Ten Brink aan obs Driespan en cbs De Ster

Op uitnodiging van Dorpsbelangen Harkstede bracht burgemeester Ten Brink op donderdag 6 april een bezoek aan de gezamenlijke groepen acht van obs Driespan en cbs De Ster. De burgemeester was gevraagd om de jeugd iets te vertellen over 4 mei met het thema ’veteranen’. De burgemeester begon met de vraag: waaraan herken je de burgemeester? Aan de ketting, maar hoe heet deze ketting? De burgemeester moest hier zelf het antwoord op geven: ambtsketen.

De burgemeester vroeg of de jeugd wist wat veteranen zijn en of ze veteranen kennen? De veteranen worden elk jaar uitgenodigd op het gemeentehuis, paspoortgebouw zoals één van de leerlingen zei, in Slochteren. Met deze veteranenmiddag worden de veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede nu en in het verleden. Het gaat dan niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ’jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn.

De jeugd is gevraagd om een kort verhaal of een gedichtje te maken. Een jury zal alles beoordelen en vijf verhalen/gedichtjes kunnen dan worden voorgelezen tijdens de 4 mei herdenking. Uiteraard vertelde de burgemeester veel over de veelzijdigheid van zijn beroep en hebben de kinderen er veel van opgestoken. Tot slot mochten de kinderen vragen stellen en als laatste werd er nog een gezamenlijke groepsfoto gemaakt. Burgemeester Ten Brink werd daarna bedankt voor zijn komst en uitleg.