Categorieën
Nieuws

De herstart en nieuwe ontwikkelingen bij de openbaar vervoersbuslijnen van Stadslijn 515 en Buurtbuslijn 516 van Stichting Stadsvervoer HS

In verband met het coronavirus waren wij genoodzaakt om vanaf 16 maart 2020 al onze activiteiten tijdelijk te staken. Door meerdere aanpassingen in onze bussen voldoen deze nu aan alle richtlijnen, zodat we (onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het virus) weer onze passagiers mogen vervoeren. Alles natuurlijk volgens de geldende voorschriften van de overheid.

We staan dan ook te trappelen om onze passagiers weer van dienst te zijn. De aanpassingen in de bussen die moesten gebeuren om weer veilig te kunnen laten rijden, zijn het plaatsen van kuchschermen, het plaatsen van dakventilatie en HEPA-filters en het plaatsen van
pinapparatuur. Aan alle voorwaarden is voldaan en we hervatten maandag 19 april 2021 onze diensten. Een mondkapje is voor de passagiers verplicht. Vanaf deze datum is het op beide buslijnen niet meer mogelijk om met contact geld te betalen. Alleen betalen met uw bankpas!

Gereden wordt zoals alle voorgaande jaren volgens een vaste route en dienstregeling. De stadsbus en buurtbus zijn een onderdeel van het openbaarvervoersnet, en worden gereden door vrijwilliger chauffeurs. Dit wordt uitgevoerd met een kleine, comfortabele en goed toegankelijke 8 personenbus. Rollators kunnen zonder problemen mee. Scootmobiels en invalidewagens zijn niet toegestaan.

Stadsbuslijn 515 door bijna geheel Hoogezand en Sappemeer

Stichting Stadsvervoer HS verzorgt vanaf eind 2014 het lokale vervoer met de stadsbuslijn 515 binnen de gemeente Midden- Groningen (Hoogezand- Sappemeer.)

Met deze stadsbus kunt u op een makkelijke en comfortabele manier bijna door geheel Hoogezand en Sappemeer reizen. Zo biedt de stadsbus een rechtstreekse verbinding naar de winkelcentrums De Hooge Meeren, Sappemeer, Martenshoek en Pleiaden. Ook rijden we langs de Vredeskerk (de Burcht), Woonzorgcentrum Voor Anker, Zonnehuis St Jozef, het Medisch Centrum aan de Erasmusweg, Rembrandtplein, Prinses Margerietpark, treinstation Hoogezand, Noorderstraat, de Molenraai (BWRI en kledingbank Maxima), langs Nieuw Woelwijck en in nieuwe wijk Vosholen. Bij het Medisch Centrum bestaat de mogelijkheid om over te stappen op onze Buurtbuslijn 516.

Nieuw vanaf 19 april 2021:
De Stadsbuslijn 515 zal vanaf 19 april worden uitgebreid met een extra halve route vanaf het
Medisch Centrum , via de Hoofdstraat (Voor Anker) Rembrandtplein, Prinses Margrietpark,
Slochterstraat, Noorderstraat ( St Jozef) met als eindbestemming van deze halve route het treinstation Hoogezand. Deze nieuwe extra halve route is in de dienstregeling opgenomen na de bestaande laatste rit op maandag t/m zaterdag, en sluit beter aan op de winkelsluitingen.
Op koopzondagen wordt er vanaf 19 april niet meer gereden. Dit is het gevolg van het zeer
geringe aantal passagiers in het verleden op deze koopzondagen.

Buurtbuslijn 516 met als eindbestemming Harkstede

Sinds december 2019 verzorgt Stichting Stadsvervoer HS de Buurtbuslijn 516
De lijn 516 rijdt, zes dagen per week (niet op zondag), vanaf het Medisch Centrum in Hoogezand o.a. langs de haltes winkelcentrum De Hooge Meeren (Reensche Compagnie), Jumbo Pleiaden en winkelcentrum Martenshoek en vervolgens via de Industrieweg (langs Foxhol), Kolham, Scharmer met als eindbestemming Harkstede (Hoofdweg)

De route vanuit Harkstede gaat via Scharmer, Kolham ( dorpshuis, met mogelijkheid voor overstap op Qbuzz lijn 178 richting Froombosch, Slochteren, Schildwolde, Hellum, Siddeburen), Korte Groningerweg, door Foxhol (MFC de Klabbe), winkelcentrum Martenshoek, Kerkstraat en heeft als eindbestemming het Medisch Centrum Hoogezand aan de Erasmusweg, waar een overstapmogelijkheid is om over te stappen naar de Stadsbuslijn 515.

Nieuw vanaf 19 april 2021:

In Harkstede zal de route worden uitgebreid met een halteplaats aan de Laan der Kruisheren
(halteplaats Pastorietuin) en een halteplaats aan de Dorpshuisweg, nabij Huize Tilburg , tegenover Cafetaria de Zwaaikom.

U kunt de website www.stadsvervoerhs.nl raadplegen voor meer informatie en dienstregelingen. Ook zullen de dienstregelingen op diverse andere openbaar toegankelijke plaatsen (bijvoorbeeld supermarkten en ouderen woonzorgcentrums ed.) zichtbaar worden geplaatst.

Stichting Stadsvervoer HS zoekt met spoed naar vrijwilligers

Voor al deze activiteiten zoekt Stichting Stadsvervoer HS met spoed nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om een aantal uren per week op een 8 persoons stads en buurtbus te rijden, met mensen om te gaan en service te verlenen.  Ook dames worden graag uitgenodigd om het vrijwilligersteam van Stichting Stadsvervoer HS te versterken. Een Rijbewijs B is voldoende. In overleg zijn de uren met onze coördinator in te plannen.

Voor meer info zie de site www.stadsvervoerhs.nl Ook kunt u bellen naar de coördinator van
Stichting Stadsvervoer HS, de heer Lucas Venema, telefoonnummer 06-23904204.
We hopen U weer van dienst te zijn vanaf 19 april aanstaande en zien U graag weer in één van onze bussen.