Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Allerzielen

02-11-2018 om19:00 - 20:30

 

Allerzielen is de dag waarop in de Rooms-Katholieke kerk alle gelovige zielen van gestorvenen worden herdacht. Het feest wordt sinds de twaalfde eeuw op 2 november gevierd op de dag na Allerheiligen.

In verschillende plaatsen wordt tegenwoordig een Allerzielen bijeenkomst gehouden. In 2016 is dit in Harkstede voor de eerste keer gebeurd. Dit jaar houden we weer een Allerzielen bijeenkomst op 2 november.

Wilt u een dierbare gedenken op het kerkhof in Scharmer, ingang aan de Sint Helenahof, kan dat ook. Daar zullen kaarsjes branden er zullen geen verdere activiteiten plaats vinden. Hiervoor nodigen we u uit op de begraafplaats bij de Monumentale kerk waar u ook een kopje koffie kan drinken.

Organisatoren in Harkstede zijn de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede, de begrafenis- en crematievereniging Scharmer- Harkstede, de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.

Gekozen is voor een eenvoudige opzet. Locatie de begraafplaats bij de monumentale kerk. Vanaf de weg wordt een lichtroute aangelegd. De lichtroute wordt gevormd met vuurkorven, lichtslangen en een reeks glazen potjes met daarin waxinelichtjes. Men kan luisteren naar een koor, een gedicht dat wordt voorgelezen, een kaarsje branden of even stil zijn.Bezoekers kunnen een naam en/of een tekst op een kaartje schrijven en ophangen. Er is gelegenheid even te praten en een kopje koffie te drinken. Iedereen uit onze dorpen die stil wil staan bij het verlies van een dierbare is welkom tussen 19.00 en 20.30 uur.

Gegevens

Datum:
02-11-2018
Tijd:
19:00 - 20:30