Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ONLINE LIVE: Allerzielen

02-11-2020 @ 19:00 - 20:00

Allerzielen wordt LIVE uitgezonden op Facebook op 02 november vanaf 19:00 uur. Je kan het evenement bijwonen via onderstaande link:
https://fb.me/e/1IxgrVZ90

Allerzielen (feest van alle zielen) is de dag waarop in de Rooms-Katholieke kerk alle gelovige zielen van gestorvenen worden herdacht. Het feest wordt sinds de twaalfde eeuw op 2 november gevierd op de dag na Allerheiligen.

Ook in Harkstede en Scharmer gedenken velen hun overleden familieleden op de begraafplaatsen. Wilt u ook een dierbare gedenken, dan nodigen we u uit op de begraafplaats bij de Monumentale kerk in Harkstede of op het kerkhof in Scharmer, ingang aan de Sint Helenahof.

Bij de Monumentale kerk zullen verschillende activiteiten plaats vinden en kunt u een kopje koffie/thee drinken. In Scharmer wordt vanaf de weg wordt een lichtroute aangelegd. De lichtroute wordt gevormd met vuurkorven en een reeks glazen potjes met daarin waxinelichtjes.

Men kan op beide locaties luisteren naar een gedicht dat wordt voorgelezen, een kaarsje branden of even stil zijn. Bezoekers kunnen een naam en/of een tekst op een kaartje schrijven en ophangen. In de kerk kan geluisterd worden naar muziek. Er is gelegenheid even te praten. Iedereen die stil wil staan bij het verlies van een dierbare is welkom tussen 19:00 uur en 20:30 uur.

In Scharmer organiseert Dorpsvereniging Scharmer Allerzielen. Organisatoren in Harkstede zijn de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede, de begrafenis- en crematievereniging Scharmer- Harkstede, de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.

Gegevens

Datum:
02-11-2020
Tijd:
19:00 - 20:00
Site:
https://fb.me/e/1IxgrVZ90