Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerst Fair

15-12-2018 om13:00 - 20:00

Gedetailleerde informatie over het programma staat onder de afbeelding.

 

Kerst activiteiten in Harkstede

 Ook dit jaar is er weer een gezellig Kerstfeest in Harkstede. Met diverse activiteiten voor het hele gezin, jong en oud, op zaterdag 15 december. En natuurlijk met een Kerknachtdienst op Kerstavond maandag 24 december.

Wat kunt u verwachten op Zaterdag 15 december?

Van 13.00-20.00 uur  – Open Huiskamer in de Appelhof

De bewoners van de Appelhof houden wel van gezelligheid en hopen dan ook dat er veel bezoekers langskomen voor een praatje. Natuurlijk zijn er ook dit jaar ook weer warme dranken en de beroemde ijstraktatie met warme kersen! De Kerst huiskamer is van 13.00-20.00 uur open.

Van 13.00-20.00 uur – Kerstherberg Cosis Ons Hertenkamp

Het theehuisje is weer geheel in Kerstsfeer gebracht. In de Kerstherberg is het goed vertoeven. Er wordt allerlei lekkers aangeboden. Traditiegetrouw worden er erwten- en linzensoep geserveerd, die met veel liefde gemaakt zijn. De waardin en haar personeel presenteren zich in gepaste kleding.

Op het terrein van Ons Hertenkamp is een Kerstmarkt met zelfgemaakte lekkernijen, taart, jam, maar ook sjaals, brocante. en andere handgemaakte leuke dingen. Een speciale Kerst DJ zorgt voor sfeervolle kerstmuziek. En natuurlijk komt de Kerstman op bezoek.

Van 16.00-17.00 uur – Kerstwens in de Graankorrel

Voor wie niet mee kan of wil wandelen met de Lichtjestocht is De Graankorrel open om een lichtje te ontsteken, even stil zitten en een kerstwens op te schrijven, die dan zal worden gebruikt in de gebeden in de Kerstnachtdienst van 24 december. Om mee te nemen zijn er een mooi gedicht en een boekenlegger.

Van 17.00-20.00 uur – Kerst-Lichtjeswandeling in Harkstede

Nieuw in het programma is de Kerst-Lichtjes-wandeling voor de hele familie. Een sfeervol verlichte tocht van 1.5 kilometer voert langs mooie plekjes in het dorp, uitgezet met lichtjes langs de weg. Zo wordt er door het Kerstverhaal gewandeld, met de herders, wijzen en Romeinse soldaten. En wordt samen gezocht naar de koning die geboren is. Onderweg zijn er kleine activiteiten, warme traktaties en gezelligheid in kerstsfeer, zoals De Kerstmarkt bij Cosis Ons Hertenkamp.

De start is tussen 17.00 uur en 18.30 uur op het trottoir voor de Appelhof, bij de parkeerplaats van de Coop. Er wordt vertrokken in kleine groepen van ongeveer 10 personen. Kinderen kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. De wandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van het tempo van de groep.

Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen de tocht grotendeels volgen met een busje, die rijdt vanaf Cosis Ons Hertenkamp om 17.15 en 18.30 uur. Tot uiterlijk 20.00 uur zijn de scènes te bewonderen.

De tocht is een initiatief van HART-stee (Marieke Loureiro en Aline Kruizenga) en wordt  georganiseerd in samenwerking met De Protestantse Gemeente Harkstede-Scharmer, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Harkstede-Meerstad en de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede.

Kerstnachtdienst Maandag 24 december niet in de kerk

Op kerstavond wordt om 21.30 uur in Harkstede de Kerstnachtdienst gehouden met als thema “Stralend Licht”.

Omdat de restauratie van de Monumentale Kerk nog in volle gang is, is er gezocht naar een andere locatie. Dat is gelukt. De kerstnachtdienst vindt dit jaar plaats in Basisschool De Driespan, Dorpshuisweg 36a.

Aan deze dienst werken de beide predikanten uit Harkstede mee: ds. Sjoerd Heij en ds. Lambert van der Weide. Het popkoor “Daisy Bells” uit Harkstede zal mooie liederen ten gehore brengen.

Iedereen met belangstelling is van harte welkom in deze dienst.

Gegevens

Datum:
15-12-2018
Tijd:
13:00 - 20:00