Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onthulling informatiebord steiger Borgmeren

30-12-2017 om14:30 - 15:30

Met het onthullen van een informatiebord over de Borgmeren wordt op zaterdag 30 december om 14.30 uur op feestelijke wijze het project Steiger Borgmeren afgerond. In 2014 startten de dorpsverenigingen Scharmer en Harkstede gezamenlijk het project met als doel het vervangen van een oude, onveilige, steiger, die naast het appartementencomplex De Cascadeborg in de Borgmeren ligt.

De feestelijke onthulling zal een gezamenlijke actie zijn van wethouder Anja Woortman van de Gemeente Slochteren en Meindert Schollema van het Loket Leefbaarheid.
Voor wethouder Woortman is dit wellicht haar laatste officiële handeling als wethouder van de gemeente Slochteren, die op 01-01-2018 ophoudt te bestaan en overgaat in de gemeente Midden Groningen.

In het kader van leefbaarheid van de beide dorpen Harkstede en Scharmer, zochten de dorpsverenigingen in 2014 de samenwerking. In de Borgmeren lang toen al 10 jaar een intensief gebruikte steiger, die behoorlijk aan het verrotten was. De steiger was destijds door bewoners aangelegd, zonder vergunning. ’s Zomers is de steiger een favoriete plek voor kinderen. Om te zwemmen of als startplaats voor een tochtje over het meer op surfboard, in een kano of een roeibootje. Voor volwassen is het een ideale uitvalsbasis om te vissen. Reden genoeg om een nieuwe, legale en veilige steiger te willen.

Om het plan te realiseren verstrekte het Loket Leefbaarheid een mooie subsidie en staken lokale ondernemers en bewoners de handen uit de mouwen om de nieuwe steiger te plaatsen. Vanwege de vele mooie natuur in het gebied en de aanwezigheid van een mooie wandelroute, is samen met de gemeente Slochteren een informatiebord ontworpen voor recreanten en voorbijgangers. Het bord vormt de kroon op het project.

Belangstellenden zijn welkom om de onthulling van het bord bij te wonen onder het genot van een warm drankje en hapje. Vanwege de drassige bodem in het gebied is passend schoeisel aan te bevelen. De steiger is het beste bereikbaar via de parkeerplaats van het Hof van Scharmer.

 

Voor meer informatie:
Vereniging Dorpsbelangen Harkstede en Dorpsvereniging Scharmer
Anke van Duuren,
voorzitter@dorpsbelangenharkstede.nl
06-24641491

 

Gegevens

Datum:
30-12-2017
Tijd:
14:30 - 15:30