Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Repair Cafe LUSTRUM

21-09-2019 om13:00 - 16:00

21 september Repair Café Lustrum in samenwerking met X-run

Op het Lustrumfeest is Sport het thema. We gaan als Repair Café extra activiteiten organiseren die passen bij de X-run, zoals:
– deelname aan de braderie met een kraam waarin Running Belts en Armhouders verkocht worden, gemaakt door onze reparateurs, van afgedankte sportkleding
– bij het theehuisje komt een ruiltafel met nog bruikbare sportkleding
– kwa communicatie worden we meegenomen in de PR van de X-run en andersom
– inkomsten uit de fooienpot en de verkoop komen ten goede aan het goede doel van de X-run nl. het Kika fonds (Kinderkanker)

Repair Café Harkstede viert 21 september haar eerste lustrum met X-run en De Mannenschuur

In september 2014 werd de eerste Repair Café Harkstede bijeenkomst, op de locatie Cosis Ons Hertenkamp, geopend door de toenmalige burgemeester Geert-Jan ten Brink, die ter plekke leerde hoe hij een stekker moest repareren. Gedurende de daarop volgende vijf jaren zijn er heel wat reparaties verricht op het gebied van textiel, apparaten, meubeltjes, lampen, gereedschap etc. Bij de textiel reparaties zijn reparaties aan kleding populair, maar werd er ook instructie gegeven hoe met een naaimachine om te gaan. Bij de technische reparaties staan twee onmisbare apparaten aan top. Met op de eerste plaats de stofzuiger, nauw gevolgd door het koffiezet apparaat. Beide essentiële apparaten in het dagelijkse leven.

Omdat er gelijktijdig op aan elkaar grenzende locaties Repair Café en de X-run gehouden worden in Harkstede, hebben de organisatoren besloten het aan elkaar te koppelen. Voor Repair Café is het thema dan ook Sport. De X-run is een groot evenement met veel deelnemers en bezoekers. Voorheen werd het gehouden op het sportpark De Hamstee. Dit jaar vindt het evenement in hartje Harkstede plaats en kunnen jong en er van meegenieten. Aan het evenement is een braderie gekoppeld bij het startpunt MFC De Borgstee, waar reparateurs van het Repair Café ook plaatsnemen en demo’s geven van hoe er van kapotte sportkleding weer andere sport attributen gemaakt kunnen worden. Op de locatie Cosis Ons Hertenkamp kunnen, naast de gebruikelijke reparaties, ook reparaties aan sportattributen en sportkleding verricht worden. Daar staat ook een ruiltafel voor nog goed bruikbare sportkleding. Men kan die daar inbrengen en mogelijk ruilen tegen een ander kledingstuk. Voor wie niets te ruilen heeft maar wel wat bruikbaars op de tafel ziet liggen, wordt voor het gewilde artikel een bijdrage in de fooienpot gevraagd.
Kenmerkend voor Repair Café Harkstede is de stabiele groep vrijwilligers, die naast reparateurs ook bestaat uit enkele gastvrouwen die zorgen voor een goede ontvangst met koffie en een welkome sfeer. Uit de praktijk is gebleken dat er naast deelname aan het Repair Café er, met name onder mannelijke inwoners, ook belangstelling is om samen te klussen, te repareren en nieuwe dingen te maken op een gezamenlijke locatie. Deze behoefte is er in meer dorpen van de gemeente Midden-Groningen. Daarom biedt Repair Café aan het nieuw op te starten project De Mannenschuur, de gelegenheid zich te presenteren. Ambassadeurs van De Mannenschuur zijn aanwezig om informatie te geven en in gesprek te gaan met geïnteresseerden. En geeft Jan Folkers een workshop Vogelhuisjes maken van natuurlijke materialen.

Repair Café werkt met een fooienpot, waar bezoekers een donatie in kunnen doen als dank voor de reparatie. Onze reparaties worden van 13.00-16.00 uur verricht.
De opbrengst van de fooienpot van 21 september zal volledig naar het Goede Doel van de X-run gaan, het Kika kinderfonds. Meer weten? Kijk dan op onze website www.dorpsbelangenharkstede.nl of stuur een mail naar info@dorpsbelangenharkstede.nl

Gegevens

Datum:
21-09-2019
Tijd:
13:00 - 16:00