Koningsdag 2023

Koningsdag was ook dit jaar weer een mooi feest in Harkstede. We begonnen de dag met de traditionele Versierde Fietsen optocht. Hoewel de meivakantie al in volle gang was, kwamen er toch zo’n 70 enthousiaste kinderen opdagen om mee te fietsen. Onder de oudere kinderen waren er natuurlijk weer een aantal ingenieus omgetoverde skelters. Onder de kleintjes waren er schattige fietsjes met kleine versieringen. Voor de jury, bestaande uit het dames duo Giny Schutrups en Martine de Bruijn, was het een moeilijke klus om prijswinnaars te selecteren. Eigenlijk verdienden alle kinderen een prijs en genoten ze allemaal van de uitgedeelde chipjes.

Het feest werd om 13.00 uur voortgezet met een goed bezochte Kleedjesmarkt rondom het hekwerk van Cosis Ons Hertenkamp. Daar werd flink gehandeld en geflaneerd. Om 14.30 uur kwam Ruben
Timmerman langs met een heerlijk steekijsje. En er waren op het terrein van Cosis enkele workshops van Hartstee, een loterij tbv het ALS-fonds en blies Hartstee een oude Koningsdag traditie van hamburgers bakken weer leven in. Met succes. Ook de popcorn ging er goed in. Het thee-huisje van Cosis draaide op volle toeren. De helpende hand van een scholier, die in het kader van een maatschappelijke stage de handen uit de mouwen stak, was zeer welkom. Het project Naoberschap
presenteerde zich en voerde gesprekken met bezoekers over vraag en aanbod. Diverse mensen hebben zich opgegeven als helper bij Noaberschap.

Tot het optreden van de Big Mean Band werd de muziek verzorgd door Wout den Dikken. Om 15.00 uur nam de band het stokje over en ging de buitenbar open. Het werd een gezellig dorpsgebeuren, waar jong en oud aan deelgenomen hebben.

Volgend jaar willen we natuurlijk weer zo’n feest. Daar hebben we wel een aantal nieuwe vrijwilligers voor nodig. Help jij mee om er samen weer iets moois van te maken?

Kost je in totaal ongeveer 10 uur verdeeld over een aantal weken.

Dat is toch te doen? Aanmelden kan bij info@dorpsbelangenharkstede.nl