Oud papier

Containers

Alle inwoners van Harkstede, Scharmer, Woudbloem en Lageland hebben onlangs een brief ontvangen over het uitgeven en gebruik van containers voor papier en karton afval. Inmiddels is het merendeel van de containers al bij de huishoudens afgeleverd.

Het gebruik van de containers gaat per 28 april in. Daar waar nog geen containers geleverd zijn of in beperkte mate, kan oud papier op de oude wijze aangeboden worden,  in dozen/bundels langs de kant van de weg.

Voor alle huishoudens geldt dat groot karton niet in de container aangeboden hoeft te worden, maar gebundeld naast de containers gezet kan worden. Dat voorkomt verstopping, en daarmee het niet volledig ledigen, van de container.

In verband met de veiligheid van onze lopers, verzoeken wij bewoners om de containers aan de goede kant van de weg te zetten. Dat voorkomt dat de lopers, vaak op onoverzichtelijke plekken, over moeten steken.
Let u er op het oud papier aan de goede kant van de weg aan te bieden. Dat is veiliger voor onze lopers.

Veranderingen in het ophaal rooster

Naast het gebruik van containers verandert ook het ophaalregime. Tot en met maart is dat nog op de derde woensdag van de maand. Daarna wordt het eenmaal per 6 weken opgehaald. Woensdag blijft de vaste ophaaldag. En de tijden blijven ook gelijk. Vanaf 18.00 uur wordt er gereden.

De route Lageland zal vanaf april overgenomen worden door Dorpsvereniging Woudbloem. Door het nieuwe ophaalregime zal er vanaf april met 5 in plaats van 4 wagens gereden worden. De routes zullen dan ook veranderen en op deze website gepubliceerd worden.

De ophaaldata voor 2022

5 januari
16 februari
30 maart
11 mei
22 juni
3 augustus
14 september
26 oktober
7 december

De Routes

In totaal zijn er 6 routes die door Meerstad en Harkstede worden gereden. Hieronder vind je een overzicht van deze routes. Klik op een route voor een gedetailleerde beschrijving en routekaart.

  1. Borgmeren
  2. Borgweg / Hamweg
  3. Dorpskern
  4. Hoofdweg en Meerstad, Oude Merenweg
  5. Meerstad Meeroevers
  6. Meerstad – Groenewei/De Zeilen/Tersluis

Vragen of opmerkingen?

Of ook meehelpen met het inzamelen? Neem dan contact op met:
Willem Holthuis, 0629159045 of Oene van der Meer, 0611343179