Oud papier

Containers

In verband met de veiligheid van onze lopers, verzoeken wij bewoners om de containers aan de goede kant van de weg te zetten. Dat voorkomt dat de lopers, vaak op onoverzichtelijke plekken, over moeten steken.

Let u er op het oud papier aan de goede kant van de weg aan te bieden. Dat is veiliger voor onze lopers.

Veranderingen in het ophaal rooster

Vanwege de continue groei van Meerstad rijden er inmiddels 7 vrachtauto’s op de oudpapier-inzamelavonden rond in Harkstede e.o. en Meerstad. Omdat Meerstad blijft groeien wordt de organisatie van de oud papier inzameling in Harkstede e.o. en Meerstad gesplitst.

Dorpsbelangen Meerstad neemt vanaf januari zelf de organisatie over.  Inzameling vindt plaats op de woensdagavond, 1 week later dan de genoemde data voor Harkstede e.o. De bezetting met vrijwilligers van de drie vrachtauto’s die de routes Meerstad gaan rijden wordt vanuit dorpsbelangen Meerstad zelf verzorgd.

Voor de inzameling in Harkstede e.o. verandert er niets. Met 4 vrachtauto’s zal op de bestaande routes (inclusief de Hoofdweg tot rotonde Meerstad) worden ingezameld.  De bezetting met vrijwilligers van de verschillende verenigingen blijft hiermee ook gelijk.

De ophaaldata voor 2023

18 januari
1 maart
12 april
24 mei
5 juli
16 augustus
27 september
8 november
20 december

De Routes

In totaal zijn er 3 routes die door Harkstede worden gereden. Hieronder vind je een overzicht van deze routes. Klik op een route voor een gedetailleerde beschrijving en routekaart.

  1. Borgmeren
  2. Borgweg / Hamweg
  3. Dorpskern
  4. Hoofdweg tot aan rotonde Meerstad

Vragen of opmerkingen?

Of ook meehelpen met het inzamelen? Neem dan contact op met:
Willem Holthuis, 0629159045 of Oene van der Meer, 0611343179