Categorieën
Nieuws

Sinterklaasintocht Scharmer en Harkstede

Hij komt, Hij komt… op 27 november met zijn pieten in Scharmer en Harkstede!

Van 13.00 uur tot en met 15.30 zal Sint met zijn Pieten in een grote Sinterklaas-intocht door Scharmer en Harkstede rijden. Muziek, vrolijkheid, enthousiasme en lekker ouderwets feestvieren!

Alle kinderen zijn (onder begeleiding) welkom om vanuit hun eigen huis aan te haken op de grote Sinterklaas-intocht. Lopend, met fietsen, op skelters, op de nek van een ouder of opa/oma. Met petjes, mutsen, knutsels, verkleed, maar vooral met zoveel mogelijk kinderen. Want dat maakt Sinterklaas blij!

De planning van de Sinterklaas-intocht is als volgt:

De intocht begint om 13.00 op de Hoofdweg in Scharmer. We gaan linksaf de Laan der Kruisheren in en gaan naar de Priorij. Vervolgens rijdt Sint de Priorij weer uit, steekt de Laan der Kruisheren over en gaat de brug over en maakt een rondje Laan der Kruisheren op het eiland, vervolgens over de brug terug linksaf op de Laan der Kruisheren. Rechtsaf de Dorpshuisweg in en vervolgens linksaf de Hora Siccamalaan in. Rechtsaf de Hoofdweg op om vervolgens linksaf te slaan de Schout Poelmanweg in. Het is dan ongeveer 14.00 uur.

Daarna rijdt Sint de Schout Poelmanweg helemaal uit en slaat rechtsaf de Hamweg in. Dan linksaf de Donkerslaan in en aan het eind linksaf de Hoofdweg op. Rechtsaf de Vijferlaan in en stoppen aan het begin van de Kloostersingel voor een bezoek aan de Appelhof om 15.00 uur.

Om 15.30 uur zal de Sint de uitslag van de kleurplaatwedstrijd op het schoolplein (in een Corona-proof opstelling) bekendmaken.

Om 16.00 uur vertrekt de Sint in de koets via de Dorsphuisweg.

N.B. Bovenstaande tijden zijn richtlijnen en kunnen op de dag van de optocht een beetje afwijken.