Wij zoeken versterking!

Lijkt het je leuk mee te helpen om Harkstede een actief en leefbaar dorp te houden, dan ben je van harte welkom bij onze vereniging. Door het vertrek van onze voorzitter en enkele bestuursleden én een toename van de werkzaamheden binnen onze vereniging, zijn wij op zoek naar versterking op een aantal vlakken.

Voorzitter
Als voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede (VDH) ben je het boegbeeld van de vereniging, heb je affiniteit met de doelstellingen van de vereniging en ben je een toegankelijk persoon. Je hebt zowel interne als externe taken:

1. Externe vertegenwoordiging van de vereniging: Je bent representatief, beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en kunt goed luisteren. Je bent het aanspreekpunt voor derden en daarbij is empathie, commercieel en politiek gevoel onmisbaar.

2. Interne organisatie: Je leidt vergaderingen en kijkt naar de effectiviteit van de vereniging. Daarnaast heb je een motiverende functie, bijvoorbeeld door het tonen van initiatief en  aardering en natuurlijk door zelf het goede voorbeeld te geven. Je houdt daarbij altijd de doelstellingen van de vereniging voor ogen.

Het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen bestaat (naast de voorzitter) op dit moment uit 5 bestuursleden. De werkzaamheden die bij deze rol van voorzitter horen, bedragen naar schatting 4-6 uren per week.

Activiteitencommissie
Voor de organisatie van onze activiteiten zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Je helpt dan bijvoorbeeld mee in de organisatie van de Avondvierdaagse, Koningsdag, Kindervakantieweek, Kerstfair, Sinterklaas, Allerzielen, 4 mei herdenking, Monument 40-45, Repair Café, Slochter Wold Spektoakel, Pluktuin en niet de vergeten de speelvoorzieningen. Het tijdsbeslag voor deze functie is van korte duur, omdat je alleen met de betreffende activiteit bezig bent. We zoeken meerdere vrijwilligers voor de verschillende activiteiten. Als je met een specifieke activiteit wilt meehelpen, geef dat dan aan in je reactie. Je kunt je natuurlijk ook samen met iemand anders aanmelden

Redactieleden nieuwsbrief/website
Vind je het leuk om in een redactieteam mee te helpen met onze website en digitale nieuwsbrief? Als lid van de redactie help je mee met het verzamelen en schrijven van nieuwsberichten en andere teksten en met de opmaak van de website en de nieuwsbief. De tijdsbesteding voor deze functie bedraagt naar schatting gemiddeld 1-2 uren per week.

We horen graag van je!
Herken jij jezelf in één van deze profielen en wil je meedoen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@dorpsbelangenharkstede.nl  Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze interim-voorzitter Anke van Duuren 06-24641491 of secretaris Leonie de Wijk 06-34082724.